Contoh Soal Narrative Text Tentang Cinderella Dan Jawabannya


Halo sobat, dalam artikel kali ini kami akan membagikan sebuah contoh soal narrative text yang sudah kami lengkapi juga dengan jawabannya. Contoh soal yang kami tampilkan kali ini berisi pertanyaan yang informasi atau jawabannya bisa sobat temukan dalam contoh narrative text Cinderella yang kemarin sudah lebih dulu kami posting. So, buat kamu yang belum sempet baca teks ceritanya, sebaiknya kamu baca dulu deh, dan kalau kamu kesulitan memahami jalan ceritanya, kami juga sudah menyediakan versi terjemahannya juga lho, asiik kan.

Umumnya yang sering membutuhkan contoh soal Bahasa Inggris berbentuk narrative text seperti ini dan juga berbagai soal Bahasa Inggris berbasis text lainnya adalah Guru dan pelajar di tingkat SMP dan SMA. Menurut kami hal ini sangat wajar, karena memang di tingkat itulah pelajaran Bahasa Inggris di sekolah akan sering berhubungan dengan berbagai jenis text dalam Bahasa Inggris, bahkan dalam Ujian Nasional pun, para siswa akan menemui banyak soal reading comprehension yang akan menguji sejauh mana kemampuan siswa dalam memahami teks bacaan dalam Bahasa Inggris.

Agar kita lebih lancar saat nanti menghadapi soal test Bahasa Inggris yang berbentuk teks bacaan, ayo kita coba kerjakan contoh soal narrative text tentang Cinderella berikut ini. – Bigbanktheories.com

Related: Temukan Di Sini Terjemahan Narrative Text Cinderella Terbaik
Contoh Soal Narrative Text Dan Jawabannya

Soal Narrative Text

Contoh Soal Narrative Text

Instruction: The following questions is about the narrative text Cinderella. In order to answer the questions, refer to the following text! – Narrative Text Cinderella.

1.Who is the main character in the story?

Jawaban: Ella or Cinderella.

2.What type of narrative text does the story belong to?

Jawaban: Fairy tale.

3.What does paragraph 1 tell us about?

Jawaban: Characters of the story, time and place of the story.

4.Who is Charles?

Jawaban: He is Ella’s father.

5.What is the name of Ella’s step mother?

Jawaban: Lady Tremaine

6.Who are Anastasia and Drizella?

Jawaban: Lady Tremaine’s daughter or Cinderella step sisters.

7.In generic structure of narrative text, what do we call paragraph 1?

Jawaban: Orientation.

8.What does paragraph 2 tell us about?

Jawaban: Problem of the story.

9.What would Lady Tremaine do at the begining of the marriage?

Jawaban: Cook decent meal for the family day and night, make the bed for her husband, and help Ella to comb her hair.

10.What was the real plan of Lady Tremaine and her daughter to the family?

Jawaban: to claim the wealth of Ella’s father.

11.Why did Lady Tremaine wanted to kill Ella’s father slowly?

Jawaban: Because she didn’t want anyone suspected that it was a murder.

12.What did Lady Tremaine do when she found out that Ella is the only rightful heir to all the treasure?

Jawaban: She threw Ella into the basement and made her worked as the house maid.

13.How did Lady Tremaine and her daughter treat Ella after her father is dead?

Jawaban: They treated her badly and made her work all day long.

14.What kind of punishment will be given to Ella when she was unable to do the job perfectly?

Jawaban: stay outside in a storm or sleep next to the chimney.

15.Why didn’t Ella try to fight back?

Jawaban: Because deep down in her heart, she love her step mother and sisters.

16.How did Ella get her new nickname “Cinderella” ?

Jawaban: Her step sisters gave her the nickname because she smells like cinder.

17.Based on the messenger from the kingdom, what seems to be the main purpose of the royal ball?

Jawaban: To help the Prince to choose a wife.

18.Do you think that Cinderella wants to be the Queen? Write down the statement from the text that give a support to your opinion!

Jawaban: Yes, I do. – “But secretly Cinderella had the same dream too”.

19.Who turned out to be the source of the magical voice?

Jawaban: A fairy godmother.

20.What did the fairy godmother do to Cinderella?

Jawaban: She swung her wand towards Cinderella and turn her into a beautiful lady with a nice gown full of glitter, and also make her smells nice just like jasmine and olive oil.

21.What is the present from the fairy godmother that Cinderella can keep for herself?

Jawaban: a pair of glass slippers.

22.Will the magic of the fairy godmother last forever? How do you know it?

Jawaban: No, it won’t. Because the fairy godmother said “my magic will only last until mid night.”

23.What happened in the ball room when Cinderella arrived?

Jawaban: All people in the room was amazed by her beauty.

24.What is the first sentence that the Prince said to Cinderella?

Jawaban: May I have the honour to dance with you?

25.Why did Cinderella run away when she heard the sound of the clock’s bell?

Jawaban: Because the sound of the clock’s bell is the sign that it was already midnight and she remembered that the magic will soon disappear.

26.Which part of the slippers that she lose at the palace gate?

Jawaban: the right one.

27.Why did the Prince go to the basement?

Jawaban: Because the Prince wanted to check it himself who the person in the basement is.

28.What did Cinderella grab from her pocket?

Jawaban: The other part of the slippers.

29.How did Cinderella respond to the Prince question to marry him?

Jawaban: She said yes.

30.What did Cinderella do to her step mother and step sisters?

Jawaban: She forgave them and take them to live in the palace with her.

Oke deh sobat, itulah tadi beberapa contoh pertanyaan yang mungkin muncul dalam sebuah soal narrative text Bahasa Inggris. Cukup banyak kan pertanyaannya, kami harap contoh soal yang kami tampilkan kali ini bisa berguna ya dalam latihanmu. Ingat, jawaban dan informasi yang kamu perlukan untuk menjawab pertanyaan di atas bisa kamu temukan dalam artikel tentang contoh narrative text Cinderella yang sudah kami sediakan di website ini, jangan mengacu pada teks bacaan dari website lain ya, nanti tidak ketemu jawabannya hehe. Terimakasih untuk kunjungannya hari ini, sampai jumpa lagi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *